Antikvariskt måleri

Antikvariskt måleri har fler syften än att bara applicera färg på en yta. Det är samtidigt en konstform och ett hantverk där varje penseldrag bidrar till att bevara en bit av vår gemensamma historia. Kunskapen om olika material och tekniker är kritisk, eftersom vi ofta arbetar i miljöer som är kulturellt och historiskt värdefulla. Här finns ingen plats för fel eller misstag.

Vi har upparbetade relationer med flera framstående institutioner och organisationer, inklusive Länsstyrelsen Blekinge, Folkes bygg och byggnadsvård, Regionmuseet Skåne i Kristianstad samt Blekinge Museum. Ett av våra mest uppmärksammade projekt var restaureringen av byggnadsminnet Månsas under sommaren 2020, på uppdrag av Regionmuseet Skåne i Kristianstad. Våra samarbeten inom antikvariskt måleri understryker den höga kompetens och det starka förtroende vi har byggt upp inom området.

Bevarande genom expertis

Antikvariskt måleri ger gamla byggnader nya och fräscha ytor, men spelar också en avgörande roll i bevarandet av konstruktioner och ursprunglig karaktär. Genom att matcha historiska färgscheman, tekniker och material återskapar vi en autentisk känsla och estetik. Denna omsorg och uppmärksamhet på detaljer ger ett resultat som både är visuellt tilltalande och kulturarvsmässigt värdefullt.

Oavsett om uppdraget omfattar en historisk byggnad, ett museum eller en kyrka, strävar vi efter att arbeta nära dig som kund och tillsammans med relevanta institutioner för att säkerställa att alla aspekter av projektet behandlas med den respekt och expertis de förtjänar. Vårt mål är inte bara att utföra arbetet till punkt och pricka, utan också att bidra till att Sveriges rika kulturarv bevaras för framtida generationer.

Antikvariatiskt Måleri
Antikvariskt Måleri

Låt oss ta hand om ditt kommande måleriprojekt!

Vi utför en rad olika målningsarbeten och levererar alltid högsta kvalitet.

Våra tjänster

Med över 40 års erfarenhet är vi ett väletablerat måleriföretag i Blekinge med ett brett utbud av professionella målartjänster. Med erfarenhet och noggrannhet ser vi till att varje projekt får ett vackert och hållbart slutresultat. Vad behöver du hjälp med?