Antikvariskt Måleri

När det gäller antikvariskt måleri är det så mycket mer än bara att applicera färg på en yta; det är en konstform och ett hantverk där varje penseldrag är ett bidrag till att bevara en bit av vår gemensamma historia. Kunskapen om olika material och tekniker är kritisk, särskilt eftersom vi ofta arbetar i miljöer som är kulturellt och historiskt värdefulla. Här finns ingen plats för felmarginal.

Vi har etablerade relationer med flera framstående institutioner och organisationer, inklusive Länstyrelsen i Blekinge, Folkes bygg och byggnadsvård, Regionmuseet i Kristianstad, och Blekinge museum. Ett av våra mest notabla projekt var restaureringen av byggnadsminnet Månsas under sommaren 2020 för Regionmuseet i Kristianstad. Dessa samarbeten understryker den höga nivån av kompetens och förtroende vi har byggt upp inom området.

Bevarande genom expertis

Arbetet med antikvariskt måleri innebär inte bara att man ger byggnader en fräsch yta, utan också att man spelar en avgörande roll i bevarandet av dessa konstruktioners ursprungliga karaktär. Det handlar om att matcha historiska färgscheman, tekniker och material för att återskapa en autentisk känsla och estetik. Denna omsorg och uppmärksamhet på detaljer resulterar i en bevarande strategi som inte bara är visuellt tilltalande, men också kulturarvsmässigt meningsfull.

Vare sig det är en historisk byggnad, ett museum eller en kyrka, strävar vi efter att arbeta nära med dig som kund och med relevanta institutioner för att säkerställa att alla aspekter av projektet behandlas med den respekt och expertis de förtjänar. Vårt mål är inte bara att utföra arbetet till punkt och pricka, utan också att lämna ett långvarigt avtryck som bidrar till att bevara Sveriges rika kulturarv för framtida generationer.

Antikvariatiskt Måleri
Antikvariskt Måleri

Låt oss ta hand om ditt kommande måleriprojekt!

Vi utför en rad olika målningsarbeten och levererar alltid högsta kvalitet.

Våra tjänster

Med över 40 års erfarenhet är vi ett väletablerat måleriföretag i Blekinge som stolt erbjuder ett brett utbud av professionella målartjänster. Vår expertis och dedikation garanterar att varje projekt blir en framgångsrik och vacker verklighet.